Για το ΚΕΔΑΣ

Το Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης & Συνεργασίας  «Άγιοι Κοσμάς & Δαμιανός» – ΚΕ.Δ.Α.Σ είναι αναγνωρισμένο ως μη κερδοσκοπικό σωματείο από το 1996 (αρ. αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών 5483/1996).

Η έδρα της οργάνωσης είναι στην Αθήνα.

 

Όραμα

Το όραμα του ΚΕΔΑΣ είναι, βάζοντας ένα λιθαράκι στην παγκόσμια προσπάθεια αλληλεγγύης, να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των υποδομών και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων σε χώρες που υπάρχει ανάγκη.

Σκοποί

Σκοπός της οργάνωσης είναι η παροχή ιατρικής, εκπαιδευτικής και αναπτυξιακής βοήθειας όπου απαιτείται χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές ή άλλες προκαταλήψεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

2022-2024

Η ιστορία μας

Το Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης & Συνεργασίας «Άγιοι Κοσμάς & Δαμιανός» – ΚΕΔΑΣ ιδρύθηκε το 1996 από μία ομάδα επιστημόνων.

Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΕΔΑΣ στη δεκαετία του ΄60 θέλησαν να λάβουν ενεργά μέρος στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς που το είχαν ανάγκη. Η Αφρική αποτέλεσε τον τόπο υλοποίησης της επιθυμίας τους για ανθρωπιστική δράση.

To ΚΕΔΑΣ έχει υλοποιήσει πολλά έργα, εκ των οποίων κάποια έχουν ολοκληρωθεί ενώ άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεταξύ των έργων τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, αξίζει να σημειωθεί ένα νοσοκομείο, τέσσερα ιατρεία και ένα σχολείο στην Ουγκάντα, τα οποία λειτουργούν υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Καμπάλας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Από το 2004 οι προσπάθειές μας έχουν επικεντρωθεί στη Μπουκόμπα της Τανζανίας. Εκεί αναπτύξαμε ένα νέο Ιατρικό Kέντρο το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα στην ευρύτερη περιοχή. Το Ιατρικό Κέντρο Ufufuo λειτουργεί υπό την αιγίδα της Επισκοπής Μπουκόμπα και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και το 2018, λόγω των αναγκών που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας, το ΚΕΔΑΣ λειτούργησε κοινωνικό ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας στην Αθήνα, Μικράς Ασίας 67, Γουδή.

Συμμετέχοντες σε αποστολές

Αρχείο

Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των συμμετεχόντων – συμμετεχουσών στις αποστολές μας σε αυτήν τη σελίδα.

Συνεργάτες & Φίλοι

Το ΚΕΔΑΣ, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του, συνεργάζεται με φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν αντίστοιχους σκοπούς καθώς και με τοπικούς φορείς της εκάστοτε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.