Η δράση μας

Ufufuo Health Center

Το 2005 ξεκίνησε η κατασκευή του Ιατρικού Κέντρου Ufufuo στη Μπουκόμπα, Τανζανία, το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα στο νομό Kagera. Το 2012 δόθηκε άδεια από το Υπουργείο Υγείας της Τανζανίας και ξεκίνησε να λειτουργεί υπό την αιγίδα της Επισκοπής Μπουκόμπα και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μάθε περισσότερα

Κοινωνικό Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας στην Αθήνα

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και το 2018, λόγω των αναγκών που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας, το ΚΕΔΑΣ λειτούργησε κοινωνικό ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας στην Αθήνα (Μικράς Ασίας 67, Γουδή) στο οποίο παρακολουθούνται πάσχοντες από τελικού σταδίου Καρδιακή Ανεπάρκεια. Η δυνατότητα πρόσβασης αυτών των ασθενών σε οργανωμένες δομές υγείας είναι δυσχερής ή ανύπαρκτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η συστηματική παρακολούθηση αυτών των ασθενών ελαττώνει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μέχρι και 75%.

Σχολείο στο Νακαμπάλε της Ουγκάντα

Tο 2002 ξεκίνησε η κατασκευή σχολείου στην περιοχή Νακαμπάλε, ανατολικά της πόλης Καμπάλα, και ολοκληρώθηκε το 2004. Αγοράσθηκε
σύγχρονος εξοπλισμός, στελεχώθηκε με εντόπιο προσωπικό και σήμερα
φοιτούν εκατοντάδες παιδιά ετησίως.

Περιφερειακά κέντρα υγείας σε αγροτικές περιοχές της Ουγκάντα

Το 2003 ξεκίνησε η κατασκευή τεσσάρων περιφερειακών κέντρων υγείας στις περιοχές Nawango, Nsimze, Bugolo και Gulu στην Ουγκάντα και ολοκληρώθηκε
το 2005.
Τα περιφερειακά κέντρα εξοπλίστηκαν με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και
νοσοκομειακό εξοπλισμό. Σήμερα υπάρχει δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές απ’ όπου η μετάβαση των ανθρώπων στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, με τις υπάρχουσες υποδομές, είναι δυσχερής.

Νοσοκομείο στην Καμπάλα

Το 1998 ξεκίνησε η ανανέωση και επέκταση του υπάρχοντος νοσοκομείου στην πόλη Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντα και ολοκληρώθηκε το 2002.
Το νοσοκομείο εξοπλίστηκε με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία. Περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια, οδοντιατρείο,
οφθαλμιατρείο, χειρουργείο, αίθουσα εμβολιασμών και 41 κλίνες ασθενών.
Σήμερα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Καμπάλας εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς ετησίως.